1.Ogorki pokroić w słupki, cebule pokroić w kostkę.
2.Mieso rozklepać dość cienko uważając, aby nie przedziurawić go. Doprawić z obu stron solą i pieprzem.
3.Posmarować każdy kawałek mięsa z jednej strony musztardą, nałożyć boczek pokrojony w kostkę, do tego dwa słupki ogórka, cebulkę i zawinąć całość w roladkę. Spiąć mieso wykałaczkami.
4.Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć zrazy z każdej strony, następnie podlać mięso wodą i dusić około godziny pod przykryciem, aż będzie miękkie. Zdjąć z patelni, w razie potrzeby dolać wody, aby wykonać sos.
5.Skrobię wymieszać w wodzie, dodać kilka łyżek wrzątku do szklanki, następnie wlać całość na patelnię i zagęścić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze