Zrazy wołowe

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne danie na rodzinny obiadek

Składniki:

  • plastry mięsa z szynki wołowej (,można użyć wieprzowej)
    musztarda
    cebula
    ogórek kiszony
    boczek parzony wędzony
    przyprawy sól i pieprz

    dodatkowo wykałaczki do spinania mięsa
    olej lub smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zrazy wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy na plastry, rozbijamy młotkiem, przyprawiamy i smarujemy musztardą. Na posmarowane mięso kładziemy kawałek ogórka, boczku i cebuli.
  • mięso 2. Zwijamy zrazy i spinamy boki wykałaczkami aby mięsko nie nie rozwaliło podczas smażenia. Obsypujemy mąką.
  • mięso 3. Po obsmażeniu zrazów dolej ciepłej wody tyle, aby w połowie były zakryte. Pogotuj tak do odparowania wody, aż wytworzy się sos i smaż na wolnym ogniu do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso Ogórek Schab Szynka Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować