Zrazy wołowe z ogórkiem

4.49 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Uczta dla mięsożerców, czyli plastry wołowiny nadziewane cebulą i ogórkiem. Efektowne i bardzo smaczne mini rolady dla wielbicieli czerwonego mięsa.

  • 60 min

Składniki:

  • - 4 do 6 plastrów wołowiny, u mnie karkówka
    - 1 lub 2 cebule
    - musztarda chrzanowa
    - ogórki kiszone
    - sól
    - pieprz
    - maka pszenna
    - 1/2 litra bulionu
    - opcjonalnie ser żółty
    - olej rzepakowy
    - wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy wołowe z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso podzielone na plastry rozbij dobrze tłuczkiem, każdą porcje oprósz solą i pieprzem. Jedną stronę smarujemy musztardą i układamy plastry ogórka oraz cebuli, mięso zwiń w rolady i zepnij wykałaczkami.

    2. Każdą sakiewkę z mięsem otocz w mące, rozgrzej olej i obsmaż mięso z każdej strony, następnie podlej bulionem i duś na małym ogniu przez 60-70 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ogórek Wołowina

Notka redakcyjna

PPWS_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować