ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE

4.5 (188 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dzięki nim Wasze danie stanie się wyjątkowe. Chrupiące ziemniaczki urozmaicą wiele dań obiadowych - proste w przygotowaniu, a zarazem zaskakujące smakiem. Zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 niedużych ziemniaków,
    8 łyżek oleju,
    1/2 przyprawy do ziemniaków Prymat,
    5 łyżek bułki tartej.
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ziemniaki pieczone w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieram, myję i osuszam. Następnie kroję w ćwiartki, mieszam dokładnie z oliwą.
    Bułkę tartą łączę z przyprawą do ziemniaków, obtaczam kolejno, układam na blaszce do pieczenia.
    Piekę około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować