ziemniaki po mumbajsku....

0 (0 ocen)

..ziemniaki po mumbajsku w/g przepisu Jamiego Oliviera

Składniki:

  • Kilka dużych ziemniaków
    2 cm kawałek imbiru
    1 łyżeczka ziaren kolendry
    1 łyżeczka kminu rzymskiego
    1 łyżeczka garam masala
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka chili w proszku
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki po mumbajsku.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki pokroić do dość grubą kostkę i lekko ugotować, ale tak aby nie zmiękły.
  • 2. Nasiona kminu i kolendry utrzeć w moździerzu i wymieszać z pozostałymi przyprawami. Imbir obrać i zetrzeć na drobnej tarce.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej (dosłownie ze 2 łyżeczki więcej nie potrzeba) wrzucić ziemniaki oraz przyprawy i dokładnie wymieszać. Dodać starty imbir.
  • 4. Smażyć do czasu aż ziemniaki otoczone będą chrupiącą, złotą skórką. Posypać natką kolendry ewentualnie jak ktoś nie lubi może posypać natką pietruszki...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Garam masala Kolendra Kumin (kmin rzymski)

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować