Ziemniaki po tajsku

4.48 (153 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty, rewelacyjny przepis na ziemniaki w tajskim wydaniu.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 ziemniaków średniej wielkości
    4 szalotki
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju z orzechów ziemnych
    4 łyżki sezamu
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki cukru palmowego
    1 łyżka sosu ostrygowego
    100 ml soku ananasowego
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ziemniaki po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki po tajsku 1. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.
    W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i sezam.
    Szalotki kroimy wzdłuż, czosnek siekamy, wraz z cukrem, sosem sojowym dodajemy do ziemniaków, smażymy 10 min na dużym ogniu.
    Następnie dolewamy sos ostrygowy, sok i redukujemy do ulubionej konsystencji. (około 10 min)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Notka redakcyjna

Zobacz też: bataty - 16 przepisów na słodkie ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować