chrupiące jajka faszerowane

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

...jaka faszerowane na chrupiąco...zniknęły chyba najszybciej z półmiska w tym roku podczas śniadania wielkanocnego. Farsz można zrobić dowolny ja zrobiłam najprostszy z tego co było pod ręką bo w ostatniej chwili postanowiłam je zrobić...

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek

    farsz:
    żółtka ugotowanych jajek
    3 łyżki majonezu
    koperek
    100 g startego żółtego sera
    sól, pieprz

    panierka:
    bułka tarta
    2 łyżki płatków owsianych
    2 jajka (do panierki)
    pół łyżeczki słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Chrupiące jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 jajek gotujemy na twardo, obieramy; przekrawamy na pół. Żółtka wyjmujemy do miseczki.
  • 2. Do żółtek dodajemy pozostałe składniki na farsz i wszystko razem mieszamy.
  • 3. Połówki jajek panierujemy i smażymy przez około 3 minuty na rozgrzanym oleju. Odkładamy na ręcznik papierowy.
  • 4. Napełniamy farszem dekorujemy np rzeżucha lub szczypiorkiem i podajemy...;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Gotowanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować