PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Żeberka w kapuście kiszonejhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/81/zeberka_2.jpeg23041728http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zeberka-w-kapuscie-kiszonej
kg żeberek wieprzowych
kg kapusty kiszonej
oliwa z oliwek
przyprawa do mięs
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka listków laurowych
vegeta
Sposób przygotowania przepisu:
Żeberka w kapuście kiszonej
1.
Żeberka myjemy i porcjujemy na małe kawałki, następnie oprószamy w przyprawie i obsmażamy na oliwie z oliwek. Wyciągamy mięso i na ten sam tłuszcz przekładamy kapustę kiszoną dodajemy ziela angielskie oraz liście laurowe doprawiamy vegetą. Całość podsmażamy ok 10 minut.
2.
Do naczynia żaroodpornego przekładamy kapustę wraz z mięsem, podlewamy 2 szklankami przegotowanej wody. Zamykamy pokrywą.
3.
Całość przekładamy do piekarnika na 200 stopni i pieczemy ok 70 minut. Po upływie czasu zdejmujemy pokrywę i rumienimy mięso na złoty kolor.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze