Żeberka w kapuście kiszonej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soczyste porcje żeberek w pysznej kwaśnej kapuście podsmażanej. Będzie idealnym daniem w gronie najbliższych.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kg żeberek wieprzowych
    kg kapusty kiszonej
    oliwa z oliwek
    przyprawa do mięs
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka listków laurowych
    vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Żeberka w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażanie mięsa 1. Żeberka myjemy i porcjujemy na małe kawałki, następnie oprószamy w przyprawie i obsmażamy na oliwie z oliwek. Wyciągamy mięso i na ten sam tłuszcz przekładamy kapustę kiszoną dodajemy ziela angielskie oraz liście laurowe doprawiamy vegetą. Całość podsmażamy ok 10 minut.
  • 2. Do naczynia żaroodpornego przekładamy kapustę wraz z mięsem, podlewamy 2 szklankami przegotowanej wody. Zamykamy pokrywą.
  • wkładanie do piekarnika 3. Całość przekładamy do piekarnika na 200 stopni i pieczemy ok 70 minut. Po upływie czasu zdejmujemy pokrywę i rumienimy mięso na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Mięso Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować