Żeberka pieczone w kiszonej kapuście

4.48 (186 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Proste danie, które wspaniale smakuje.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - 1 kg żeberek
    - 1/2 kg kiszonej kapusty
    - olej
    - przyprawa grillowa
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Żeberka pieczone w kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
  • 2. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ułożyć żeberka.
  • 3. Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku (jeżeli jest bardzo kwaśna, to przepłukać w zimnej wodzie i odcisnąć). Ułożyć na żeberkach. Wierzch posypać przyprawą grillową i skropić olejem.
  • 4. Naczynie z żeberkami i kapustą wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180ºC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Wieprzowina Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować