Zapiekana zupa z chrupiących warzyw i mozzarelli

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana zupa jest niezwykle smaczna, kolorowa, aromatyczna i chrupiąca . Ciekawym dodatkiem okazał się tu ser mozzarella , który fajnie połączył się w chrupiącymi warzywami . Zupa bardzo szybka w przygotowaniu , z dostępnych składników .

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 młoda cukinia
    2 dorodne pomidory
    1 żółta papryka
    2 kulki sera mozzarella -125 g. jedna
    1 łyżka czubrycy zielonej
    Zalewa:
    3 jajka wiejskie
    1/2 szklanki śmietany 15% ukwaszonej
    3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
    1 łyżeczka czubrycy zielonej
    2 szczypty suszonej bazylii
    sól i pieprz do smaku
    naczynie do pieczenia tart posmarowane masłem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko

Zapiekana zupa z chrupiących warzyw i mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekana zupa z chrupiących warzyw i mozzarelli 1. Cukinię i pomidory myję , osuszam , kroję w plasterki , paprykę myję , osuszam , kroję w sporą kostkę . Ser odsączam z zalewy , kroję w plasterki . Warzywa i ser posypuję czubrycą , układam na przemian tworząc spiralę w naczyniu do pieczenia . Składniki zalewy mieszam rózgą , zalewam warzywa , wstawiam do piekarnika , zapiekam ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni . Podaję od razu .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka Papryka Pomidor Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.97 (185 ocen)

Zupa krem z warzyw.

4.93 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Cukinia zapiekana z tuńczykiem

To może cię zainteresować