Zapiekanka z cukini z fasolką szparagową i pomidorami z mozarellą w ziołach

4.47 (179 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

smaczna sycaca zapiekanka z cukini , fasolki szparagowej i pomidorów z mozarellą:) w aromatycznych ziołach:)polecam

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 średnie cukinie ( jesli sa małe to 3 sztuki)
    ½ kg fasolki zółtej
    garść fasolki zielonej
    1 cebula
    3 średnie pomidory
    ser mozarella
    bazylia do smaku
    pieprz
    sól
    sól ziołowa
    tymianek
    oregano
    10 dkg sera gouda statrego na tarce
    Olej do smazenia
Wystaw ocenę:

4.47 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki Ser

Zapiekanka z cukini z fasolką szparagową i pomidorami z mozarellą w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.
    Cukinię myję, kroję na plastry .Plastry nie powinny mięc ziaren w środku.Przyprawiam plastry pieprzem , sola i oregano i podsmażam na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron .
    Cebule siekam równiez podsmażam na oleju na rumiano.
    .Fasolke płucze, obcinam koncówki i obgotowuję aldende w osolonej wodzie.
    Pomidory i ser kroje w plasterki.

    2. Naczynie do zapiekania smaruję, wykładam dno plastrami cukinii, posypuje cebula, nastepnie układam pokrojona na mniejsze kawałki fasolkę, posypuje startym serem , , układam plastry pomidorów, na pomidory układam mozarelle, posypuje bazylią i znowu układam plastry cukini i fasolke, Wierzch posypuje startym serem, i zapiekam 40 -45minut temp 180 stopni.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować