Zapiekana bagietka ze szpinakiem

4.5 (160 ocen)

  • 50 min

Choć w moim domu szpinak jest jadany dość niechętnie, bagietka ze szpinakiem zniknęła w mgnieniu oka :)

  • 50 min

Składniki:

  • 1 bagietka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    300 g świeżego szpinaku
    5 pomidorków koktajlowych
    1 papryczka chili
    5 plasterków salami
    starty ser żółty(około 10 dag)
    sól
    pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zapiekana bagietka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroimy w plasterki grubości około 2 cm. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekany czosnek i chili, pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w paseczki salami oraz świeży szpinak. Całość podsmażamy razem, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Na koniec dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Gotowy farsz nakładamy na kromki bagietki. Wierzch posypujemy serem żółtym. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na mniej więcej 30 minut. Podajemy na ciepło lub zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować