Zapiekana bagietka z tuńczykiem

4.5 (181 ocen)

  • 40 min

Doskonała przekąska na przyjęcie.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 bagietka
    1 puszka tuńczyka w oliwie
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 jajka
    2 ogórki konserwowe
    1 papryka marynowana czerwona
    ser żółty
    majonez do dekoracji
    sól
    pieprz
    koper zielony do ozdoby
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Jajko Przystawki Przekąski Ser

Zapiekana bagietka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupki. Zmiksować na jednolitą masę jajka, tuńczyka wraz z zalewą, cebulę, ząbki czosnku, doprawić pieprzem i solą. Ogórek i paprykę pokroić w niewielkie kawałki, wrzucić do zmiksowanej masy i wymieszać. Bagietkę pokroić na ukośne kromki, każdy kawałek posmarować pastą i kłaść po kawałku sera żółtego. Przygotowane kanapki kładziemy na blaszkę i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 10 minut. Po wyjęciu dekorujemy majonezem oraz zielonym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Jajka Ser żółty Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować