Z kapusty pekińskiej

5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakuje moim dość wybrednym córkom.

Składniki:

  • ● 1/2 kg filetów z kurczaka
    ● po 1/2 kg marchewki, cebuli i pieczarek
    ● olej
    ● przyprawa uniwersalna
    ● duża kapusta pekińska
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki ścieramy na
    tarce o dużych oczkach.
    Cebule kroimy w plastry.
    Pieczarki kroimy i podsmażamy
    na oleju. Kapustę
    szatkujemy.
  • 2. Filety kroimy w kostkę,
    oprószamy przyprawa uniwersalna i dusimy
    na oleju. Wsypujemy marchewkę,
    dusimy 10 minut.
    Dodajemy cebulę, dusimy
    kolejne 10 minut. Wkładamy
    pieczarki, chwilę gotujemy.
    Dodajemy kapustę,
    dusimy 10 minut. Mieszamy
    z koncentratem, doprawiamy.
    Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować