Wyśmienita pasta z wędzonej makreli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ze świeżym pieczywem smakuje znakomicie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 większa makrela wędzona
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 mała cebula cukrowa
    3 łyżki sałatki ogórkowej (szwedzka)
    2 łyżki majonezu
    1-2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    pieprz kolorowy z młynka do smaku
    oraz:
    1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej
    ok 2 łyżeczki naturalnego miodu płynnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Korniszony Jajko Pasty

Wyśmienita pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną i pozbawioną ości makrelę rozdrobnić. Osączoną sałatkę ogórkową, cebulę i jajka posiekać.
    Połączyć składniki dodając majonez, śmietanę, koperek, szczypior. Doprawić do smaku. Musztarda zaostrzy smak pasty a odrobina miodu przełamie goryczkę musztardy. Schłodzić
    Uwagi:
    Gdy nie mamy sałatki szwedzkiej domowej możemy ją nabyć w sklepie, wg mnie najlepsza jest z firmy Gardinia. Zamiast sałatki można dodać 3 korniszony. Pastę można podać ze świeżym pieczywem czy krakersami lub użyć jej do faszerowania jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować