Pasta z makreli wędzonej

4.67 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetna, szybka w przygotowaniu pasta na kanapki. Idealna także do faszerowania jajek :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża wędzona makrela ok.350 g
    4 jajka ugotowane na twardo
    3 ogórki konserwowe
    pół czerwonej cebuli
    3 łyżki majonezu
    łyżeczka musztardy
    sól, pieprz
    posiekany szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Pasta rybna

Pasta z makreli wędzonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę dokładnie oczyść z ości (usuwając ogon, głowę i kręgosłup z ośćmi). Oczyszczone kawałki odłóż, rozrobnij widelcem i przełóż do miski. Ugotowane jajka obierz i drobno posiekaj. Ogórki osącz z zalewy i pokrój w drobną kostkę. Tak samo posiekaj cebulę i szczypiorek. Przełóż do ryby.
  • 2. W miseczce połączyć ze sobą majonez, musztardę, sól i pieprz. Dodać do miski i wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować