Świetna, szybka w przygotowaniu pasta na kanapki. Idealna także do faszerowania jajek :)
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 duża wędzona makrela ok.350 g
4 jajka ugotowane na twardo
3 ogórki konserwowe
pół czerwonej cebuli
3 łyżki majonezu
łyżeczka musztardy
sól, pieprz
posiekany szczypiorek do posypania
Pasta z makreli wędzonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makrelę dokładnie oczyść z ości (usuwając ogon, głowę i kręgosłup z ośćmi). Oczyszczone kawałki odłóż, rozrobnij widelcem i przełóż do miski. Ugotowane jajka obierz i drobno posiekaj. Ogórki osącz z zalewy i pokrój w drobną kostkę. Tak samo posiekaj cebulę i szczypiorek. Przełóż do ryby.
2.W miseczce połączyć ze sobą majonez, musztardę, sól i pieprz. Dodać do miski i wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze