Klasyczna pasta z wędzonej makreli

4.5 (171 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonale pasuje na śniadanie oraz kolację na kanapkach lub tostach. Sprawdzi się także na przyjęciu jako przystawka w postaci małych kanapeczek a także jako dodatek np. do krakersów. Mój tajny składnik to bogata w witaminę C i żelazo natka pietruszki w dużej ilości.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia wędzona makrela,
    3-4 jajka (zależnie od wielkości),
    1-2 ogórki konserwowe,
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
    2 łyżki majonezu,
    sól, pierz do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Dodatki Pasty

Klasyczna pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i drobno posiekać. Makrelę starannie oczyścić ze skóry i ości. Ogórka pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać rozgniatając widelcem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować