Klasyczna pasta z wędzonej makreli

  • wyświetlono: 1552 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Doskonale pasuje na śniadanie oraz kolację na kanapkach lub tostach. Sprawdzi się także na przyjęciu jako przystawka w postaci małych kanapeczek a także jako dodatek np. do krakersów. Mój tajny składnik to bogata w witaminę C i żelazo natka pietruszki w dużej ilości.

ja
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 średnia wędzona makrela,
3-4 jajka (zależnie od wielkości),
1-2 ogórki konserwowe,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 łyżki majonezu,
sól, pierz do smaku.

Sposób przygotowania przepisu:

Klasyczna pasta z wędzonej makreli

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i drobno posiekać. Makrelę starannie oczyścić ze skóry i ości. Ogórka pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać rozgniatając widelcem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuJajkanatka pietruszkiwędzona makrelado chlebaryba pasta kanapkowaStaryZeszyt

Komentarze

Podobne przepisy

pasta z makreli

Dodane przez: smak i uczucie

Pasta z wędzonej makreli

idealna pasta do chleba

Pasta z wędzonej makreli

Dodane przez: CookINPolish.com

Pasta z wędzonej makreli

Taką pastę z wędzonej makreli robiła...

image-0780pjw

Dodane przez: izaa_a

pasta z wędzoną makrelą

szybka i smaczna

Pasta z wędzoną makrelą

Dodane przez: bogusia82

Pasta z wędzoną makrelą

Pastę z wędzonej makreli najczęściej...

pasta

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Bardzo smaczna i aromatyczna pasta...

Pasta z makreli wędzonej

Dodane przez: benka

Pasta z wędzonej makreli

Szybko się ją robi i szybko znika...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE