Pasta twarogowo - jajeczna

4.5 (157 ocen)

Pasta z twarogu i jajek. Urozmaicona korniszonem, bazylią oraz natką pietruszki. Ładny kolor zawdzięcza kurkumie. Inne dodatki smakowe to cynamon, słodka papryka oraz pieprz cytrynowy.

Składniki:

  • 400 g twarogu delikatnego z ogórkiem 4% tłuszczu (może być też naturalny lub ziołowy)
    5 jajek ugotowanych na twardo
    2 większe korniszony
    po 1/2 pęczka bazylii i natki pietruszki
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    po 1/5 łyżeczki kurkumy i cynamonu
    pieprz cytrynowy do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Pasta twarogowo - jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta twarogowo - jajeczna 1. Ogórki konserwowe pokroić w małą kostkę, osączyć na sicie. Jajka zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Bazylię i natkę pietruszki posiekać. Do naczynia przełożyć korniszony, jajka, bazylię, natkę pietruszki, dodać twaróg, paprykę, kurkumę i cynamon.
  • Pasta twarogowo - jajeczna 2. Całość wymieszać i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować