Wstążki ze szparagami w pesto

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Spaghetti w wersji verde

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron szpinakowy tagliatelle: 4 sztuki
    - zielone szparagi: 0.5 pęczka
    - parmezan (na pesto i do dekoracji): 50 gramów
    - natka pietruszki: 1 sztuka
    - Ząbki czosnku: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek extra vergine: 8 łyżek
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gniazdka Dania główne

Wstążki ze szparagami w pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
  • 2. Umyte szparagi, od których odcinamy stwardniałe końcówki, gotujemy al dente na parze.
  • 3. W moździerzu ucieramy 2 ząbki czosnku ze szczyptą soli. Dodajemy umyte i osuszone liście pietruszki, starty parmezan oraz stopniowo oliwę, aby uzyskać gęsty, grudkowaty sos. Pesto przekładamy do miski.
  • 4. Gorący makaron dodajemy do pesto, delikatnie mieszamy. Dekorujemy główkami zielonych szparagów oraz płatami parmezanu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wesele Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować