Włoska z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować, marchew pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać, wędlinę pokroić w kostkę.
2.Wodę wlać do garnka, wrzucić kostkę i zagotować. Dodać kapustę i podgotować. Cebulę, wędlinę, marchew i ziemniaki podsmażać na maśle na patelni przez ok. 5-6 minut.
3.Zawartość patelni dodać do garnka z bulionem. Gotować przez 10 minut. Dodać przyprawy i mleko. Wciąż gotując (na wolnym ogniu) dodać pesto i wymieszać.
4.Na talerze wykładać makaron i zalać go zupą. Udekorować natką pietruszki. Podawać opcjonalnie z chrupką lub podpieczoną bagietką.
Porady
Intensywność smaku można regulować dodając mniej bądź więcej pesto.
Komentarze