KREM Z OGÓRKA I AWOKADO

4.49 (176 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gęsta i sycąca zupa krem z zielonego ogórka i awokado, podana z pestkami dyni oraz szczypiorkiem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 ziemniaki
    5 ogórków gruntowych
    2 awokado
    1 - 1,5 litra bulionu
    pęczek szczypiorku
    50 g serka topionego
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju
    pestki dyni
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Pesto

Krem z ogórka i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ząbki czosnku obieramy i drobno siekamy. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę z czosnkiem. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka z cebulą oraz czosnkiem i chwilę wszystko smażymy. Następnie wlewamy 1 litr bulionu i gotujemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
  • 2. Ogórki oraz awokado obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wrzucamy do zupy i gotujemy około 2 min., a następnie wszystko blendujemy na gładki krem. Gdy zupa jest zbyt gęsta to dodajemy pozostałą ilość bulionu.
  • 3. Na końcu dodajemy serek topiony i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Zupę nalewamy na talerz,a wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem oraz pestkami dyni. Możemy również dodać świeżego ogórka pokrojonego w drobną kostkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Pestki Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować