Wiosenne jajka z rzodkiewką i ogórkiem

5 (184 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam jajka z chrupiącą rzodkiewką i pachnącym ogórkiem. Prosty przepis, a taki smaczny.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 6 jajek,
    - 5 rzodkiewek,
    - mały zielony ogórek,
    - 2 łyżeczki majonezu,
    - szczypiorek,
    - liść sałaty na ozdobę,
    - sól i pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Wiosenne jajka z rzodkiewką i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy na pół i ostrożnie wyciągamy żółtka.
    2. Ogórek, rzodkiewki, szczypiorek myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.
    3. Żółtka ucieramy z majonezem, na końcu dodajemy warzywa (zostawiamy troszeczkę szczypiorku do posypania jajek), doprawiamy pieprzem i solą.
    4. Z masy robimy kulki i wkładamy je na połówki jajek. Posypujemy szczypiorkiem.

Porady

Do faszerowanych jajek możemy podać sos chrzanowy lub czosnkowy, będą miały wówczas bardziej wyrazisty smak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować