Wiosenna sałatka z rzodkiewek i młodych liści

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealna na świąteczny stół

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewek
    Pęczek szczypiorku
    2 opakowania mieszkanki młodych liści ( szpinak, szczaw, botwina, rukola)
    10 jajek ugotowanych na twardo
    Majonez
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka wiosenna

Wiosenna sałatka z rzodkiewek i młodych liści - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek i liście siekamy na drobno, dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewke i obrane, pokrojone w kostkę jajka. Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem

Porady

Mieszankę młodych liści możemy zastąpić dowolną mieszanką sałat

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Jajka kurze Szczypiorek Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować