Wiosenna sałatka z jajkiem i łososiem

4.71 (7 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jednoosobowa sałatka na drugie śniadanie. Pyszna i zdrowa.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • jajko ugotowane na twardo
    3 małe kawałki wędzonego łososia
    mała garść roszponki
    1-2 rzodkiewki
    4 plasterki zielonego ogórka
    4 małe pomidorki
    łyżka posiekanego szczypioru
    łyżeczka pestek słonecznika
    2 łyżki oleju lnianego
    łyżka soku z cytryny
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.71 (7 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka wiosenna

Wiosenna sałatka z jajkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponce jajko przekrojone na cztery części, zwiniętego w zgrabne porcje łososia, pokrojonego w ćwierćplasterki ogórka, pokrojone w półplasterki rzodkiewki i połówki małych pomidorków.
    Całość posypać szczypiorem i pestkami słonecznika.
    Jajka oprószyć pieprzem świeżo mielonym i solą.
    Olej lniany pomieszać z sokiem z cytryny i szczyplą soli. Polać sałatkę przed podaniem.
    Smaczego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować