Wiosenna sałatka z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jest pyszna. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mała młoda kapusta
    duży pęczek rzodkiewek
    kilka pomidorków
    zielony ogórek
    mały pęczek szczypiorku
    mały pęczek koperku


    4 łyżki oleju lnianego
    2 łyżki miodu lipowego
    sok z cytryny
    łyżka musztardy sarepskiej
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Wiosenna sałatka z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenna sałatka z młodą kapustą 1. Kapustę pokroić w cienkie paseczki. Włożyć do salaterki, posolić i dość mocno pougniatać, tak, żeby kapusta zmiękła. Pozostałe warzywa umyć, osuszyć i drobno pokroić. Dodać do salaterki i wymieszać. Z oleju, miodu, soku z cytryny, musztardy zrobić sos i połączyć z warzywami. Wymieszać i można podawać np. z jajkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta Rzodkiewka Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować