Wieprzowy boczek i pachwina pieczone

2.5 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś zaproponuję wam pieczony boczek i pachwinę wieprzową marynowaną w sosie sojowym i majeranku

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1, 100 kg boczku wieprzowego surowego ze skórą,
    800 g pachwiny wieprzowej surowej ze skórą,
    1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego,
    1 łyżka papryki słodkiej czerwonej,
    1 łyżka papryki wędzonej,
    3 łyżki majeranku,
    1 łyżka czosnku granulowanego,
    5 łyżek sosu sojowego,
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

2.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Wieprzowy boczek i pachwina pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso obsypać wszystkimi przyprawami podanymi w składnikach, natrzeć je i pozostawić na noc w lodówce
  • mięso 2. Mięsa przełożyć do blaszki i piec w zimnym piekarniku ustawionym na 200 stopni przez godzinę i 45 minut łącznie z rozgrzaniem piekarnika, w trakcie pieczenia podlewać wodą w sumie 400 ml
  • mięso 3. Mięsa przełożyć do blaszki i piec w zimnym piekarniku ustawionym na 200 stopni przez godzinę i 45 minut łącznie z rozgrzaniem piekarnika, w trakcie pieczenia podlewać wodą w sumie 400 ml
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować