Wielkanocne pesto z rzeżuchy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Pasuje zarówno do jajek jak i pieczonych mięs na zimno. ;)

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • spora garść rzeżuchy

    1 garść łuskanego słonecznika

    3 ząbki czosnku

    150 ml oliwy z oliwek

    łyżeczka soli morskiej

    pół pęczka natki pietruszki

    pół pęczka drobnego szczypiorku

    szczypta świeżo zmielonego pieprzu

    150 g startego wędzonego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy Pesto

Wielkanocne pesto z rzeżuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą rzeżuchę, natkę pietruszki oraz szczypiorek siekamy na drobno i wrzucamy do miseczki.

    Dodajemy uprażone na suchej patelni, grubą sól morską, ząbki czosnku oraz ser.

    Nieustannie miksując na gładką masę dolewamy oliwę z oliwek.

    Po uzyskaniu gładkiego pesto przekładamy do szklanego słoiczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzeżucha

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować