Pesto z rzeżuchy i pietruszki

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pesto wyśmienicie smakuje z makaronem, można nim też posmarować grzanki czy kanapki. Tym razem zrobiłam łagodniejszą wersje pesto dodając natkę pietruszki co złagodziło pikantny smak rzeżuchy. Zarówno rzeżucha jak i natka pietruszki to duży zastrzyk witamin i minerałów dla naszego organizmu.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 20 g rzeżuchy,
    ok. 20 g listków pietruszki,
    ok. 20 g migdałów i orzechów (nerkowca, laskowe i włoskie),
    ok. 40 g parmezanu,
    ząbek czosnku,
    łyżka soku z cytryny,
    ok. 4-5 łyżki oliwy,
    szczypta soli, świeżo mielony pieprz, pieprzu cayenne,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Dodatki Pasty

Pesto z rzeżuchy i pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzeżuchę ścinamy. Listki pietruszki myjemy. Czosnek obieramy. Ser kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce. Wszystko umieszczamy w naczyniu z nożami ( od blendera) i zmiksujemy na gładką pastę, doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Rzeżucha Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować