Wielkanocne koreczki

4.95 (146 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To prosta i szybka w przygotowaniu wielkanocna przystawka. To także fajny pomysł na połączenie jajek i kiełbasy, bez których Święta Wielkanocne trudno sobie wyobrazić.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • 3 białe kiełbaski parzone,
    • 8 jajek,
    • Ok 3-4 łyżki majonezu,
    • 1 płaska łyżka chrzanu,
    • Świeżo ścięta rzeżucha,
    • Ewentualnie sól, pieprz do smaku,
    • Drewniane wykałaczki,
Wystaw ocenę:

4.95 (146 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Koreczki

Wielkanocne koreczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasy zaparzamy, wyjmujemy i studzimy. Zimną kroimy pod skosem na plasterki.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na dwie części.
    Majonez łączymy z chrzanem, ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Na przygotowane plasterki kiełbasy wykładamy porcje chrzanowego majonezu. Na majonez wykładamy po pęczku rzeżuchy. Połówki jajek przebijamy wykałaczką i wbijamy w przygotowane plasterki kiełbasy. Całość przekładamy na półmisek i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzeżucha

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować