Pasta jajeczno-chrzanowa

5 (186 ocen)

  • 15 min

Ta pasta świetnie nadaje się do chleba, jajek oraz wędlin. Z podanych w przepisie proporcji otrzymamy pastę dosyć łagodną, z delikatnym aromatem chrzanu.

  • 15 min

Składniki:

  • - 4 jajka
    - 2 łyżki tartego chrzanu
    - 2 łyżki majonezu
    - 1 łyżeczka soku z cytryny
    - 1 łyżeczka miodu
    - sól, pieprz
    - rzeżucha do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta jajeczno-chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone kroimy na kawałki i wrzucamy do miski.
  • 2. Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą, puszystą masę. Doprawiamy pieprzem i solą. Gotową pastę można udekorować rzeżuchą.

Porady

Jeśli zamierzacie podawać ją z wędlinami, polecam dodać więcej chrzanu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować