Sałatka jajeczno – chrzanowa

4.5 (188 ocen)

  • 15 min

Błyskawiczna i bardzo smaczna!

  • 15 min

Składniki:

  • 10 jajek
    ¾ puszki groszku
    ½ puszki kukurydzy
    3 - 4 kiszone ogórki
    1 mały por
    200g sera żółtego
    1 – 2 łyżki gęstej śmietany
    4 łyżki majonezu
    1 - 2 łyżeczki chrzanu
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka jajeczno – chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Zimne pokroić w kostkę razem z obranymi ogórkami i serem żółtym. Pora pokroić krążki. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą, pieprzem i chrzanem.


Porady

ilość chrzanu można dowolnie modyfikować według własnych upodobań.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować