Wątróbka z jabłkiem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wątróbka przyrządzona w ten sposób jest bardzo smaczna i aromatyczna, owoce dodają jej fajny lekko słodki smak. Gruszka z jabłkiem i żurawiną idealnie się łączy z delikatnym smakiem wątróbki.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gram wątróbki indyczej
    2 duże cebule
    1 jabłko
    1 gruszka
    50 gram suszonej żurawiny
    Sól
    Olej do smażenia
    Mąka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z jabłkiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, przekładamy cebulę i smażmy na małym ogniu. Gruszkę i jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki, dodajemy do cebuli i razem smażmy do momentu aż owoce będą miękkie. Wątróbkę obtaczamy w mące, na osobnej patelni rozgrzewamy olej o obsmażamy wątróbkę na rumiany kolor z obydwu stron, przekładamy do cebuli. Wsypujemy suszoną żurawinę, lekko solimy i dusimy na małym ogniu przez kilka minut żeby się smaki połączyły ze sobą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować