Wątróbka drobiowa z jabłkiem i żurawiną

4.5 (184 ocen)

  • 20 min

Nie przepadam za wątróbką ale tak podana jest pyszną

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dkg wątróbki drobiowej
    2 cebule
    2 jabłka
    3 łyżki żurawiny
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    1 łyżeczka majeranku
    olej do smażenia
    mąka do obtoczenia wątróbki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Przystawki

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myjemy obieramy z błonek kroimy na pół. Wątróbkę dajemy na sitko odsączamy.


    .Następnie wątróbkę posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.

    Na patelni rozgrzewamy olej dajemy wątróbkę,smażymy aż zmieni kolor,następnie dodajemy cebulę pokrojoną w pióra,i dodajemy pokrojone jabłko w cząstki ze skórką ,dodajemy również żurawinę ,chwilę jeszcze dusimy najlepiej pod przykryciem.
    Pod koniec smażenia dodajemy majeranek.

    Przed podaniem posypujemy solą.Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

    POLECAM!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować