Wątróbka z jabłkiem i miodem

4.5 (176 ocen)

Prosty w wykonaniu przepis na aromatyczną wątróbkę.

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki indyczej
    2 cebule
    1 duże jabłko
    1 łyżka miodu spadziowego
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z jabłkiem i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrój wątróbkę w nieduże kawałki i usmaż na patelni z olejem. Obsmaż z obu stron ok. 2-3 minuty. Dodaj pokrojoną w grubsze pół-talarki cebulę i dodaj do wątróbki. Wsyp liść laurowy, ziele angielskie i duś przez kolejne 10 minut. Jabłko pokrój w dużą kostkę. Dodaj do wątróbki. Dopraw pieprzem i solą. Duś kolejne 10 minut. Na koniec polej miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować