Deser z kolorowych galaretek, warstwowy, a w środku krem śmietanowy i owoce
2 godz.
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Po 1/2 galaretek:
-zielonej
-różowej
-żółtej
-niebieskiej
Po Ok 100ml mleka skondensowanego słodzonego na porcje galaretki (schłodzone w lodówce)
Po 1 szkl. Wrzątku na kolor galaretki
Warstwowe desery z galaretek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić w osobnych miseczkach we wrzątku.
2.Do każdej galaretki wlać porcję mleka skondensowanego i wymieszać.
3.Na spód foremek wlać pierwszy kolor (należy tak odmierzyć kolory, aby każdego było po równo). Włożyć do zamrażarki do zastygnięcia.
4.Nałożyć kolejny kolor i powtórzyć kroki. I tak aż zakryje się dno i całość utworzy pucharek. Zamrozić.
5.Przed podaniem wyjąć galaretki z foremek, wszystkie składniki na krem ubić w misie na sztywno. Nałożyć krem do kolorowych pucharków i przyozdobić owocami
Komentarze