Warstwowe desery z galaretek

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Deser z kolorowych galaretek, warstwowy, a w środku krem śmietanowy i owoce

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Po 1/2 galaretek:
    -zielonej
    -różowej
    -żółtej
    -niebieskiej
    Po Ok 100ml mleka skondensowanego słodzonego na porcje galaretki (schłodzone w lodówce)
    Po 1 szkl. Wrzątku na kolor galaretki

    Krem do środka:
    150ml śmietanki 36%
    150g mascarpone
    1-2 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Warstwowe desery z galaretek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w osobnych miseczkach we wrzątku.
  • 2. Do każdej galaretki wlać porcję mleka skondensowanego i wymieszać.
  • 3. Na spód foremek wlać pierwszy kolor (należy tak odmierzyć kolory, aby każdego było po równo). Włożyć do zamrażarki do zastygnięcia.
  • 4. Nałożyć kolejny kolor i powtórzyć kroki. I tak aż zakryje się dno i całość utworzy pucharek. Zamrozić.
  • 5. Przed podaniem wyjąć galaretki z foremek, wszystkie składniki na krem ubić w misie na sztywno. Nałożyć krem do kolorowych pucharków i przyozdobić owocami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować