Warkocz z polędwiczki indyczej z pieczarkami i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Lekkie i pyszne danie, w sam raz na upalne dni. Zapraszam:)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 polędwiczka z indyka
    4 duże pieczarki
    6 pomidorków koktajlowych
    1 cebula
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka suszonego czosnku
    1 łyżeczka kruszonego japalenio
    1 łyżka sosu teryiaki
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Warkocz z polędwiczki indyczej z pieczarkami i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić polędwiczkę na trzy paski. Każdy lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Do małej miseczki wlać 1,5 łyżki oleju. Dodać czosnek granulowany i jalapenio. Wymieszać. Posmarować każdy pasek mięsa z obu stron. Następnie zebrać końce mięsa razem i spiąć wykałaczką. Następnie upleść z mięsa warkocz. Wstawić mięso do lodówki na około godzinę.
  • 2. Po tym czasie obsmażyć mięso z każdej strony na gorącym tłuszczu. Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki,pomidorki przekroić na pół. Cebulę pokroić w grube plastry. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, oprószyć solą i pieprzem. Dodać olej i sos teryiaki. Wymieszać całość. Przełożyć warzywa do naczynia do zapiekania, na wierzchu ułożyć warkocz indyczy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st z termoobiegiem. Piec około 30 minut. Podawać wraz z sosem, który wydzielił się podczas pieczenia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować