Polędwiczki z pieczarkami

3.5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soczystsze polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie z pieczarkami.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 polędwiczka wieprzowa
    • ½ kg pieczarek
    • 200g przecieru pomidorowego
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • Mąka pszenna do panierki
    • Olej do smażenia
    • Pieprz
    • Sól
    • Papryka ostra
    • 1 cebula
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Polędwiczki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, dłonią rozbijamy oraz doprawiamy solą oraz pieprzem.
    Do mięsa wlewamy sos sojowy, dokładnie mieszamy.
    Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości.
  • sos 2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Grzyby podlewamy jedną szklanką wody, dodajemy przecier, doprawiamy papryką ostrą.
  • sos 3. Sos z pieczarkami łączymy z mięsem.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Porady

pasują do takiego dania idealnie kluski śląskie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować