Waniliowe babeczki z karmelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od ubijania białek na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka delikatnie mieszamy aby masa była puszysta. Kolejno przesianą mąkę z proszkiem, olej. Gotową masę przelewamy do papilotek i pieczemy przez 15-20 minut w 180 stopniach. Następnie studzimy.
2.Krem zaczynamy od ubicia na sztywno śmietany. Następnie dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Chłodzimy w lodówce.
3.Karmel, na patelni rozpuszczamy masło, następnie dodajey cukier. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru i dodajemy małymi porcjami śmietanę. Kiedy otrzymamy gładki, brązowy kolor ściągamy z ognia i zostawiam do przestygnięcia.
4.Karmel, na patelni rozpuszczamy masło, następnie dodajey cukier. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru i dodajemy małymi porcjami śmietanę. Kiedy otrzymamy gładki, brązowy kolor ściągamy z ognia i zostawiam do przestygnięcia.
Porady
Możesz użyć mąki kukurydzianej zamiast pszennej do wypieku babeczek.
Komentarze