Brownie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mocno czekoladowe ciasto na bazie dużej ilości czekolady. Jest to świetny przepis dla łasuchów i kogoś kto nie lubi długo stać w kuchni i pichcić coś pysznego.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 00 g czekolady gorzkiej
    1 łyżeczka soli
    100 g kakao
    150 g mąki pszennej
    10 g cukru waniliowego
    4 jajka
    200 g cukru brązowego
    220 g masła

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krok pierwszy to rozpuszczenie masła i wystudzenie go.
  • 2. Następnie przelać masło do miski, wsypać cukry i energicznie wymieszać
  • 3. Dorzucić jajka i przesianą mąkę. Wszystko ponownie wymieszać. Na koniec wsypać kakao i 100 g pokrojonej drobno czekolady. Wymieszać dokładnie do połączenia się składników.
  • 4. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30-40 minut w 180 stopniach.

Porady

Ciasta należy pilnować aby nie piec go za długo. Jeśli brownie spędzi za dużo czasu w piekarniku nie będzie wilgotne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy