Mini babeczki waniliowe

4.4 (202 ocen)

Urocze maleńkie babeczki będą piękną ozdobą wielkanocnego koszyczka i stołu.

Składniki:

  • 3 białka
    1/2 szkl domowego cukru waniliowego
    1,5 szkl mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100ml oleju
    100 ml mleka
    szczypta soli

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.4 (202 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Mini babeczki waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić ze szczypta soli na puch. Pod koniec ubijania dodać cukier i ucierać aż będą lśniące i szkliste. Cały czas miksując na małych obrotach, dodawać olej i mleko. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z białkami. Ciasto przelać do małych silikonowych foremek na babeczki i piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować