W malinowym chruśniaku

4.5 (178 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W letnich deserach uwielbiam to że są pełne świeżych, pysznych owoców i szybko się je przygotowuje. Taki właśnie jest ten deser. Bardzo łatwy i nieskomplikowany. Mimo, iż ma w składzie zaledwie kilka składników jest wprost przepyszny!

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (na 4 desery)
    500g malin
    250ml śmietany kremówki
    2 łyżeczki cukru pudru
    250g serka mascarpone
    pół szklanki orzechów laskowych
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

W malinowym chruśniaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • W malinowym chruśniaku 1. Maliny delikatnie myjemy na sitku. Odsączamy. Połowę owoców miksujemy na mus. Jeśli są kwaśne lub lubimy słodkie desery możemy je dosłodzić. Mus przekładamy na dno naczynek.
    Orzechy prażymy na suchej patelni, wykładamy na ściereczkę kuchenną i pocieramy o siebie, pozbawiając ich skórki a następnie mielimy na pył.
  • W malinowym chruśniaku 2. Śmietanę kremówkę miksujemy z dodatkiem dwóch łyżeczek cukru pudru aż będą tworzyć się miękkie pagórki. Stopniowo dodajemy serek mascarpone oraz zmielone orzechy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy ja na mus malinowy. Na wierzch deseru układamy świeże maliny i dekorujemy listkiem mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować