Udka w młodej kapuście

5 (3 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Nie ma nic smaczniejszego, jak młoda kapusta, którą przygotujemy w prosty, szybki sposób, a z dodatkiem mięsa drobiowego będzie smakować wyśmienicie

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 główka młodej kapusty
    • 1 kg udek kurczaka
    • 1 marchew
    • 1 cebula
    • 3 ząbki czosnku
    • 2 łyżki masła
    • 1 łyżka majeranku
    • 1 łyżka przyprawy Gyros
    • 1 łyżka Vegety
    • 1 łyżka octu jabłkowego
    • 1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Udka w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udka 1. 1. Udka myję, doprawiam przyprawą Gyros, układam w woreczku do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę 35 minut w 180°C.
  • kapusta 2. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozpuszczonym maśle.
    3. Kapustę drobno kroję, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Marchew, kapustę dodaję do cebuli, smażę. Następnie podlewam jedną szklanką wody, wsypuję Vegetę, majeranek, wlewam ocet, gotuję pięć minut i zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody.
  • udka 3. 4. Kapustę łączę z upieczonymi udkami.
    5. Gotowe.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować