Zapiekane udka na młodej kapuście

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Szukasz pomysłu na obiad? Ten prosty przepis jest właśnie dla Ciebie. Najnowszym trendem jest kotlet z udek kurczaka na młodej kapuście. To takie proste a smakuje niesamowicie.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 7udek z kurczaka
    • 1 główka młodej kapusty
    • 3 marchewki
    • 3 łyżki majonezu
    • 3 łyżki ketchupu
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki przyprawy Gyros
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Zapiekane udka na młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, ususzam, wyjmuję kości, rozcinam na kształt kotleta. Mięso doprawiam przyprawą Gyros. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • kapsuta 2. Kapustę kroję na dwucentymetrowe krążki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję oliwą. Marchewki obieram, myję, ścieram na tarce o dużych, dodaję do marchwi majonez, ketchup i dokładnie mieszam. Masę marchewkową rozkładam na każdym krążku kapusty i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • udka 3. Po upieczeniu na kapuście układam udka.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować