Szukasz pomysłu na obiad? Ten prosty przepis jest właśnie dla Ciebie. Najnowszym trendem jest kotlet z udek kurczaka na młodej kapuście. To takie proste a smakuje niesamowicie.
Zapiekane udka na młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, ususzam, wyjmuję kości, rozcinam na kształt kotleta. Mięso doprawiam przyprawą Gyros. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2.Kapustę kroję na dwucentymetrowe krążki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję oliwą. Marchewki obieram, myję, ścieram na tarce o dużych, dodaję do marchwi majonez, ketchup i dokładnie mieszam. Masę marchewkową rozkładam na każdym krążku kapusty i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
3.Po upieczeniu na kapuście układam udka.
Danie gotowe.
Smacznego.
Komentarze