Udka pieczone z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Takie danie z pewnością zachwyci niejedną osobę. Czuć świeżość i niezwykły aromat, który unosi się za sprawą świeżych ziół.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • -2 udka z kurczaka
    -1 pomidor
    -2 marchewki
    -1/2 cebuli
    -4 łyżki sosu sojowego
    -świeży tymianek i bazylia
    -sól, pieprz
    -posiekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i obieramy ze skóry. Moczymy w sosie sojowym. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Pomidora kroimy w ćwiartki, marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki, szczypiorek siekamy, cebulę kroimy w ćwiartki - wszystko układamy w okół mięsa. Dodatkowo posypujemy posiekaną bazylią i tymiankiem.
  • 3. Pieczemy w 180 stopniach przez 50-60 min. Podajemy z młodymi ziemniaczkami/ryżem/kaszą i ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować