Udka pieczone z kurkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Proste, szybkie w przygotowanie danie pachnące lasem. Udka faszerowane leśnymi grzybami kurkami, danie rozpływam się w ustach, a zapach unosi po całym domu. Przekonaj się Sama.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 8 udek kurczaka
    • 200 g kurek
    • 2 łyżki masła
    • 1 cebula
    • 2 łyżki przyprawy Gyros
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Udka pieczone z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Udka myję, usuwam kości ostrym nożem, zaczynając od szerszej część mięsa, rozcinam nożem wzdłuż kości. Mięso doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, ponieważ przyprawa jest bardzo słona.
  • grzyby 2. Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym maślę. Do cebuli dodaję umyte, oczyszczone grzyby kurki. Smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem oraz solą.
  • farsz 3. Gotowym farszem napełniam otwór w mięsie i zawijam mięso tak żeby farsz znajdował się w środku.
  • udka 4. Udka układam w rękawie do pieczenia na blaszce i piekę 40 minut w 180°C
  • danie 5. Udka gotowe, podaję z ulubioną sałatką i ziemniakami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować