Udka bez kości w sosie z marynowanymi grzybkami

3.44 (9 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla was pyszną propozycję obiadową mojego pomysłu

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka drobiowe,
    1 łyżka przyprawy do mięsa,
    1 łyżka oleju,
    5 łyżek marynowanych grzybów - 1 mały słoiczek,
    1 szklanka przegotowanej zimnej wody,
    1 łyżka suszonej włoszczyzny,
    3 ziarenka ziela angielskiego,
    1 liść laurowy,
    2 łyżki natki pietruszki,
    0,5 łyżki mąki ziemniaczanej do zagęszczenia sosu
Wystaw ocenę:

3.44 (9 ocen)

Zobacz również:

Udziec

Udka bez kości w sosie z marynowanymi grzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Udka umyć i osuszyć wyciąć kość a następnie posypać przyprawą oraz wlać olej wymieszać i pozostawić na 15 minut aby mięso przeszło smakiem dodanej przyprawy
  • obiad 2. Gdy mięso jest już gotowe przełożyć je na patelnię i obsmażyć z obu stron na rumiany kolor, następnie dodać dokładnie opłukane grzyby oraz suszoną włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy dusić pod przykryciem do miękkości mięsa
  • obiad 3. Do miękkiego mięsa i wyparowanej połowy wody dodać natkę pietruszki a następnie wlać rozmieszaną wodę z mąką ziemniaczaną zamieszać i zagotować do powstania sosu
  • obiad 4. Gdy mamy przygotowane mięso z ziemniaków można przygotować puree ze śmietany i masła jest przepyszne
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować