Udka bez kości w szynce szwarcwaldzkiej faszerowane pieczarkami

  • wyświetlono: 196 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Udka bez kości to alternatywa dla fileta z kurczaka, moim zdaniem smaczniejsza.

monika016
  • 4 porcje
  • 60min

Składniki

6 udek bez kości
400g pieczarek
1 cebula
6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
100g sera mozzarella
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
olej

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Udka bez kości w szynce szwarcwaldzkiej faszerowane pieczarkami

  • 1. Udka z kurczaka nacieramy solą i przyprawami, musztardą i 1 łyżką oleju.
  • 2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody z pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy, mieszamy ze startą mozzarellą.
  • 3. Pieczarki wkładamy w środek każdego z udek. Owijamy je szczelnie szynką. Układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiKurczakboczekudko
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-17awmle

Dodane przez: OktawiaG

Szparagi w kieszonkach owinięte szynką szwarcwaldzką

Kieszonka z kurczaka wypełniona...

Filety z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej

Dodane przez: monika016

Filety z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej

Szynka szwarcwaldzka to mocno wędzona,...

Duszone w piwie golonki bez kości z kasztanami i suszonymi grzybami

Dodane przez: Kuchnia Marty

Duszone w piwie golonki bez kości z kasztanami...

Duszone w piwie golonki bez kości...

faszerowane udka

Dodane przez: luka80

Faszerowane udka

Potrawa jest wyjątkowo dobra ponieważ...

Nadziane udka  pieczarkami i  kawałkmi piersi kurczaka

Dodane przez: Bożena Z.

Udka faszerowane pieczarkami, serem żółtym...

SMACZNE , , FAJNIE NADZIANE I...