UCIERANY JABŁECZNIK

  • wyświetlono: 1156 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Kiedy jabłek w sezonie pod dostatkiem taki najprostszy jabłecznik do szklanki mleka musi być obowiązkowo

IMG_20190707_173458_367
  • 20 porcje
  • 70min
  • Łatwy

Składniki

400 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
100 g cukru
pól szklanki oleju
szklanka jogurtu naturalnego
5 jabłek
cukier puder

Sposób przygotowania przepisu:

UCIERANY JABŁECZNIK

  • 1. *Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajka, cukier, olej i jogurt. Wszystko miksujemy. Do tortownicy o średnicy 25 cm wylewamy ciasto.
    * Jabłka obieramy przekrajamy na połówki, wydrążamy gniazda nasienne. Wciskamy w ciasto wybrzuszeniem do góry
    * Pieczemy ok 50-60 minut w 170 st. Sprawdzamy patyczkiem- do suchego patyczka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkajabłecznikciasto ucieraneciasto z jabłkamismak lataucieraniecjabłkowe ciasto

Komentarze

Podobne przepisy

szybki jabłecznik

Dodane przez: Karioka

SZYBKI JABŁECZNIK

Ten jabłecznik jest tak łatwy w...

jabłecznik

Dodane przez: ewuska2016

Jabłecznik

Pyszne ciasto idealnie do herbaty...

JABŁECZNIK  KRÓLEWSKI

Dodane przez: Mariola123

JABŁECZNIK KRÓLEWSKI

Jabłecznik królewski jest tak pyszny...

Sero-jabłecznik

Dodane przez: nella1

Sero-jabłecznik

Pyszne i delikatne połączenie jabłecznika...

jabłecznik

Dodane przez: Anitka0804

Błyskawiczny jabłecznik

Szybki i bardzo smaczny jabłecznik,...

Bezglutenowy jabłecznik

Dodane przez: gotowanietoproste

Bezglutenowy jabłecznik

Pyszny, żółciutki jabłecznik bezglutenowy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE