UCIERANY JABŁECZNIK

4.5 (154 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kiedy jabłek w sezonie pod dostatkiem taki najprostszy jabłecznik do szklanki mleka musi być obowiązkowo

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 jajka
    100 g cukru
    pól szklanki oleju
    szklanka jogurtu naturalnego
    5 jabłek
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Ucierany jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajka, cukier, olej i jogurt. Wszystko miksujemy. Do tortownicy o średnicy 25 cm wylewamy ciasto.
    * Jabłka obieramy przekrajamy na połówki, wydrążamy gniazda nasienne. Wciskamy w ciasto wybrzuszeniem do góry
    * Pieczemy ok 50-60 minut w 170 st. Sprawdzamy patyczkiem- do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować