Jabłecznik ucierany

4.51 (196 ocen)

  • 60 min

Przepis ze strony dorapiecze.wordpress.com

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki w temperaturze pokojowej:

    5 jajek,
    szklanka cukru,
    cukier waniliowy,
    200 g masła,
    350 g mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    800 g domowego musu jabłkowego plus 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Jabłecznik ucierany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć jajka z cukrami na jasną masę, dodać masło, utrzeć i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dokładnie połączyć. Mus wymieszać z łyżką mąki ziemniaczanej. Piekarnik nagrzać do 180 C. Połowę ciasta wylać na blachę (35x25), rozłożyć jabłka, nałożyć pozostałe ciasto. Piec przez około 45 minut, jeśli wierzch zarumieni się wcześniej, przykryć je papierem do pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować