Tymiankowy schab w musztardowej skorupce

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne i aromatyczne mięso na rodzinny obiad. Połączenie tymianku i musztardy francuskiej nadaje pieczeni wspaniały smak.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    1 jajko
    1/2 szkl bułki tartej
    słoiczek musztardy francuskiej
    sól zmiękczająca mięso, pieprz
    1 łyżka czosnku granulowanego
    1 łyżka tymianku
    3 liście laurowe
    kilka kulek jałowca
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Tymiankowy schab w musztardowej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej mięso umyć osuszyć i oprószyć solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem. Natrzeć i odstawić w chłodne miejsce. Na drugi dzień mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać liście laurowe i jałowiec. Mięso piec ok 1,5 godz w temp. 180 stopni. Wyjąć, usunąć liście laurowe i kulki jałowca i przestudzić.
  • 2. W miseczce wymieszać jajko, musztardę i bułkę tartą. Pastą posmarować mięso, przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok pół godziny do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Musztarda Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
schab w skorupce

To może cię zainteresować